Kracht en Gezondheid Romero's Praktijk
Psychologie Praktijk
Staten Bolwerk 14
2011 ML Haarlem

Praktisch

 

Werkwijze

U kunt bij Kracht & Gezondheid Romero's Praktijk terecht voor diverse behandeltrajecten afhankelijk van de ernst van uw klachten. Ik bied generalistische Basis GGZ-zorg. De psychische klachten kunnen onder andere bestaan uit burn-out, paniekaanvallen, angsten, somberheidsproblematiek/depressie, eetproblemen, trauma’s, verslavings- en/of seksproblematiek, relatieproblemen en persoonlijkheidsproblematiek.

Voor aanmelding heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. Dit is wettelijk verplicht.

Samen met de psycholoog stelt u tijdens het eerste consult vast aan welk probleem of aan welke problemen u gaat werken. Het werken met zelfrapportagelijsten om te inventariseren wat de klachten zijn, vormt ook een onderdeel hiervan. Het is gebruikelijk dat de psycholoog en u regelmatig gedurende drie kwartier bijeenkomen.
Samen wordt er met u besproken wat er nodig is om uw (behandel)doel te bereiken en hoe u dat gaat realiseren. In de eerste gesprekken maakt u kennis met mij en wordt uw probleem zo goed mogelijk in kaart gebracht (de intake). Daarna wordt in overleg met u besloten welke interventievorm het beste bij u en uw klacht past, en of u daarmee verder wilt gaan.
Tijdens de sessies wordt gestart met het evalueren van de afgelopen periode en wat er goed is gegaan, welke oplossingen u hebt gehanteerd en waar u tegenaan loopt, welke moeilijkheden er zijn geweest, etc.
Tevens wordt de mogelijkheid geboden om met e-Health te werken, deze vorm wordt gefaciliteerd door Embloom. Hierbij wordt u digitaal begeleidt met zelfhulpmodules in het invullen van vragenlijsten en voeren van oefenopdrachten, die u inzicht geven en ondersteuning bieden op het moment dat er u behoefte aan heeft en wanneer het u uitkomt.

U wordt behandeld door een GZ-Psycholoog die BIG geregistreerd is, met tevens een achtergrond als orthopedagoog. Er wordt gewerkt volgens een eclectische benadering, dat wil zeggen dat er met verschillende behandelmethoden gewerkt kan worden.

Door de erkende BIG registratie worden uw behandelingen vergoed door uw zorgverzekeraar.