Kracht en Gezondheid Romero's Praktijk
Psychologie Praktijk
Staten Bolwerk 14
2011 ML Haarlem

Aanbod

 

Behandeling

In onze praktijk voor generalistische Basis GGZ kunt u voor de behandeling van verschillende psychische klachten terecht. Kracht&Gezondheid Romero’s Praktijk biedt een breed scala aan individuele ‘face to face’ behandelingen. Indien gewenst zijn online sessies ook mogelijk.

Aan het begin van de behandeling krijgt u een intakegesprek. Tevens ontvangt u via de mail een link met een vragenlijst.
Indien blijkt dat de klachten complex zijn, dan zal de psycholoog dat met u bespreken en u adviseren voor tweedelijns specialistische zorg (voorbeeld de GGZ).

In de behandeling zoeken wij samen naar de disfunctionele gedachten en emoties. Het doel is om het disfunctionering om te zetten in gedragsverandering die op den duur constructief en positief is.

‘Eye Movement Desensization and Reprocessing’ (EMDR) is een therapie voor mensen die last houden van een schokkende ervaring.
Voordeel van EMDR is dat het vaak snel werkt en effectief is. Kortom, het is een ‘evidence-based’ (wetenschappelijk bewezen) effectieve therapeutische methode voor het behandelen van psychotrauma.

Voor paniek en angststoornissen wordt gebruik gemaakt van een protocollaire behandeling; volgens vaste richtlijnen.
Er wordt ook gebruik gemaakt van aandachtgerichte cognitieve therapie of ‘Mindfullness’ kan worden vertaald naar focussen in het hier en nu. Dit betekent dat u bewust bent van het huidige moment. Dit is een meer actieve en lichaamsgerichte techniek waardoor u bewuster wordt van uw eigen denk- en handelingspatronen.
Aandachtgerichte cognitieve therapie werkt efficiënt bij mensen met langdurige depressieve klachten.
Er wordt tevens gebruikt gemaakt van technieken vanuit de ‘Acceptance and commitment therapy’ en oplossingsgerichte therapie.